Götz termékek

 

Letölthető katalógus 2017, katt ide!       

 

Letölthető katalógus 2018, katt ide!             

 

                                 

Götz babák

 

Götz babagyárat 1950-ben Marianne és Götz Franz alapították  Rödental kis falujában található Németországban ahol mára a világ egyik legnagyobb babagyárává nőtte ki magát.

 

 

A teljesség igénye nélkül néhány elért eredmény ezen a hosszú úton. 1985-ben már 150 munkatárs dolgozott a gyárban, de folyamatos emelkedés mellett a létszám hamar elérte a 300 főt. 1987-ben megalapították Egyesült Államok Götz leányvállalatát a Raddison Corporate Parkban található Baldwinsville-ben, New Yorkban ahol még egy Götz Doll Shop és egy látogató központ is helyet kapott. 1990-ben leányvállalatot hoztak létre Budapesten, Magyarországon.

 

GÖTZ Babagyár:
Megvalósulás helye: Budapest, X., Bihari út
Megbízó: GÖTZ  Budapest Kft.
Épület:
Bruttó m2: 2500 m2
Megvalósulás ideje: 1993
Tervező: Molnár László (KERTI)

 

 

 

1992-ben „Spiel Gut” díj, 1995-ben „Glasernen Feenstab” és „Maria” díjak. 2001-ben európai licenc megszerzése Harry Potter kézműves babára.

                        

          

 

 

2002-ben 5 „Doty” díj elnyerése. 2004-ben együttműködés a Margarethe Steiff GmbH-val exkluzív Steiff kézműves babák gyártására.

                                                                                                              

Ugyan ebben az évben a „Hase Felix” licenc megszerzése és a baba bemutatása, majd 2008-ban „Lillebi” kis egér licence elnyerése.

 

         

 

1999-ben a vállalatvezetést a Götz-család Anke Götz-Beyer és Uwe Beyernek adta át.

Az első babákat papírmaséból készítette a családi manufaktúra, és közvetlenül értékesítették. 1957-ben használtak először fröccsöntő gépet annak érdekében, hogy forgó szerkezetes végtagokat hozzanak létre. Még a mai nap is készítenek így baba alkatrészeket.

1964-ben megjelennek a „Sasha” babák a Götz gyár termék palettáján. A „Sasha” babák nevüket a készítőjükről Sasha Morgenthalerről kapták, aki Mary Magdalena Alexandra von Sinner néven született 1983 november 30.-án, Bernben, Svájcban. Fiatalon kezdett festeni, szobrászkodni, majd elvégezte a Genfi Képzőművészeti iskolát.1916-ban férjhez ment Ernst Morgenthaler festőművészhez. 3 gyermeke születése után, először nekik készített babákat majd egyre komolyabban kezdett foglalkozni a baba készítéssel. Az első munkái Stúdió babák (Studio Dolls) néven kerültek az üzletek polcaira, jellegzetességük az aszimmetrikus arc volt. A kézimunkával készített babákat később a nevéről „Sasha”-nak keresztelték el. Magas ára nem tette lehetővé hogy minden kislány álma valóra válhasson és egy baba boldog tulajdonosa legyen. Ezen szeretett volna változtatni Sasha ezért 1964-ben, megegyezett a német Götz gyárral a Sasha baba tömegtermeléséről. Némi változtatással 1970-ig gyártották a babákat, majd egy hosszú szünet után 1996-ban újból elkezdték, már az eredeti elképzelések szerint egészen 2001-ig. Sokak szerint ez volt az első gyártott "Artist Doll"

 

                                                                  

 

1990 óta vannak jelen a magyar piacon. A nagy múltú Götz cég több kategóriában gyárt babákat. Művészbabákat, mellyel a babagyűjtőket célozza meg, természetesen ezekkel is lehet játszani és a kimondott gyerekeknek való játék céljára tervezett Götz babákat. A világ minden táján kaphatók ezek az igényes termékek. A sorszámozott művészbabák olyan híres babakészítő művészek munkái, mint

 

Sissel Bjorstad Skille
Didy Jacobsen
Susi Eimer 
Elisabeth Lindner
Joke Grobben
Carin Lossnitzer
Ulrike Hutt
Hildegard Günzel
Anne Mitrani
Sylvia Natterer

                                                                  

  

Különleges anyagokból szeretettel, aprólékos munkával készülnek. Mindegyik a legjobb minőségű műalkotás. Haja: a Götz fejlesztette ki, hogy biztosítsa a legmagasabb minőséget, visszaadja a haj természetes struktúráját, tartós, jól lehet játszani velük. Nem mérgező spray-al színezik. Az egész fejen varrt technológiával készülnek. Szemek: vannak mozgathatós és nem mozgathatós festett szemű Götz babák, tekintetük nagyon kifejezőek. Általában a művész Götz babák szemei nem mozognak, a szempillákat egyenként ragasszák fel. A játékra készített Götz babák szemei többnyire mozognak, de vannak festett szemmel ellátottak is. Ruhák: nem mérgező anyagból készülnek, nehezen éghetőek, természetes selyem vagy lenvászon alapanyagból. Természetesen megfelelnek az EU előírásainak. Testük: vinilből készülnek, szintén nem mérgező és nagyon tartós, nyalás és izzadástűrő. Ápolása: fürdethetők és enyhén szappanos vízzel moshatók, a puha testűeket zipzáras zsákban, mosógépben, langyos vízben, enyhe centrifugázással lehet mosni. A szemén keresztül minden vizet ki kell csepegtetni. A Götz babák hajának ápolását langyos samponos vízzel végezhetjük használható balzsam is. A végétől befelé a töve felé kell fésülni, langyos hajszárítóval messziről szárítani. Hideg hajsütővel vagy hajcsavaróval göndöríteni.

 

 

A minden igényt  kielégitő kiváló minőségü Götz babák között megtalálhatók a legfrissebb trendek és az alap modellek, melyek a játék varázsa közepette segítik gyermekeink, unokáink kognitív funkcióinak fejlesztését is.

 

 

 

 

Nézet
Rendezés
Megjelenítés
oldalanként

Művészbaba - Benno

Gyártó: Götz Puppenmanufaktur
Márka/Megnevezés: Benno
Méret: 50 cm (19,5")
Típus: Kemény testű, sorszámozott művészbaba. 
Egyéb: Tervező: Susie Eimer

99 990 Ft

Művészbaba - Mia

Gyártó: Götz Puppenmanufaktur
Márka/Megnevezés: Mia
Méret: 65 cm (25,5")
Típus:  Puhatestű, sorszámozott művészbaba. 
Egyéb: Tervező: Hildegard Günzel

83 990 Ft

Művészbaba - Rare

Gyártó: Götz Puppenmanufaktur
Márka/Megnevezés: Rare (470-20)
Méret: 56 cm (22")
Típus: Puhatestü, sorszámozott művészbaba
Egyéb: Tervező Didy Jacobsen

88 490 Ft 49 000 Ft

Művészbaba - Timmy

Gyártó: Götz Puppenmanufaktur
Márka/Megnevezés: Timmy (471-20)
Méret: 56 cm (22")
Típus: Puhatestü, sorszámozott művészbaba
Egyéb: Tervező Didy Jacobsen

88 490 Ft

Classic Kidz - Laura

Gyártó: Götz Puppenmanufaktur
Márka/Megnevezés: Classic Kidz *Laura* (2013)
Méret: 50 cm
Típus: Kemény testű álló baba. *barna szem *barna haj
Egyéb: Kéz és láb izületeinél mozgatható.

Hildegard Günzel tervezése. Limitált darabszám.

48 990 Ft

Classic Kidz - Lena

Gyártó: Götz Puppenmanufaktur
Márka/Megnevezés: Classic Kidz  *Lena* (2015)
Méret: 50 cm
Típus: Kemény testű álló baba. 
További információ: *kék szem *szőke haj*
Egyéb: Kéz és láb izületeinél mozgatható.

Hildegard Günzel tervezése. Limitált darabszám.

48 990 Ft